Cross is na sensationele comeback eerste halvefinalist WK darts tegen Dobey

De eerste halve finale van het PDC World Darts Championship 2019 is een feit. De Engelse darter Rob Cross heeft een sensationele comeback gemaakt tegen Chris Dobey. Cross verloor de eerste set met 2-3, maar wist daarna de wedstrijd te winnen met 4-3.

Cross begon de wedstrijd sterk en won de eerste set met 3-2. In de tweede set kwam Dobey sterk terug en won deze met 3-2. Cross was echter niet van plan om zich zomaar te laten verslaan en kwam terug met een sterke derde set. Hij won deze met 3-1 en ging vervolgens door in de vierde set. Hierin had Cross het initiatief en hij won deze set met 3-2.

In de vijfde set begon Cross sterk en hij leidde al snel met 2-0. Dobey wist nog een leg te winnen, maar Cross was te sterk en hij won de set met 3-1. Hiermee was Cross de eerste halvefinalist van het PDC World Darts Championship 2019.

Cross speelde een uitstekende wedstrijd en liet zien dat hij een serieuze kandidaat is voor de titel. Hij zal het in de halve finale opnemen tegen Michael van Gerwen, die de tweede halvefinalist is. Het belooft een spannende wedstrijd te worden tussen twee van de beste darters ter wereld.