Courtois geblesseerd, mist EK en kritiseert bondscoach van België

Courtois geblesseerd, mist EK en kritiseert bondscoach van België

De Belgische voetbalwereld staat op zijn kop na de aankondiging dat Thibaut Courtois, de doelman van Real Madrid, geblesseerd is en het Europees Kampioenschap mist. De 28-jarige keeper heeft een kritische uitspraak gedaan over de bondscoach van België, Roberto Martinez.

Courtois heeft een blessure aan zijn linkerbeen opgelopen tijdens een training met Real Madrid. De blessure is ernstig genoeg om hem tegen te houden van het Europees Kampioenschap, waar België als één van de favorieten wordt gezien.

De keeper heeft kritiek geuit op Martinez, die volgens Courtois te weinig gedaan heeft om de spelers te helpen bij het herstellen van blessures. Courtois zei dat Martinez geen goede medische behandeling bood aan de spelers en dat hij niet voldoende communicatie had met de spelers.

De kritiek van Courtois is verontrustend voor de Belgische voetbalbond, omdat het een slecht signaal stuurt naar andere spelers die voor het EK geselecteerd zijn. De bond zal moeten onderzoeken wat er precies gebeurd is en of er maatregelen genomen moeten worden om blessures in de toekomst te voorkomen.

Het is jammer dat Courtois het EK mist, omdat hij een belangrijke speler is voor België. Hij is een ervaren keeper met veel talent en zou een belangrijke rol spelen in de verdediging van België.

Het is nog onduidelijk wie de vervanger van Courtois zal zijn bij het EK. Wat wel duidelijk is, is dat de kritiek van Courtois op Martinez ervoor zorgt dat er een schaduw over het EK hangt. De bond moet nu proberen om de situatie zo goed mogelijk op te lossen en ervoor zorgen dat de spelers het beste medische begeleiding krijgen.