Coureurs verrast door verhoging maximale boete door FIA: ‘Het is angstaanjagend’

De FIA heeft de maximale boete voor coureurs verhoogd naar €200.000, wat veel coureurs verrast heeft. De verhoging is onderdeel van een pakket aan nieuwe regels die de FIA heeft ingevoerd om de sport veiliger te maken.

De verhoging van de boetes is bedoeld om coureurs te dwingen om de regels te volgen en hun gedrag op het circuit te verbeteren. De FIA heeft ook nieuwe regels ingevoerd voor het vermijden van contact tussen coureurs, waarbij coureurs die zich schuldig maken aan ‘onverantwoordelijk rijgedrag’ een boete kunnen krijgen.

Hoewel de FIA erop gericht is om de sport veiliger te maken, hebben sommige coureurs hun bezorgdheid uitgesproken over de verhoging van de boetes. Sommige coureurs zeggen dat de verhoging van de boetes te hoog is en dat het angstaanjagend is. Andere coureurs zeggen dat de boetes nodig zijn om coureurs te dwingen om zich aan de regels te houden en de sport veiliger te maken.

Hoewel sommige coureurs sceptisch zijn over de verhoging van de boetes, lijkt het erop dat de FIA ervoor kiest om coureurs te dwingen om zich aan de regels te houden. De FIA hoopt dat de verhoging van de boetes coureurs ertoe aanzet om hun gedrag op het circuit te verbeteren en zo de sport veiliger te maken.