Collin Veijer sluit mooi debuutseizoen in Moto3 af zonder podiumplaats

Collin Veijer heeft zijn debuutseizoen in de Moto3-klasse afgesloten zonder een podiumplaats. De Nederlandse coureur reed een sterk seizoen, maar kon geen podiumplaats behalen.

Veijer begon het seizoen met een goede prestatie in Qatar, waar hij als elfde finishte. In de volgende race in Argentiniƫ werd hij vijfde. In de daaropvolgende Grand Prix van Spanje werd hij achtste, wat zijn beste resultaat was tot dat moment.

In de volgende race in Frankrijk werd hij twaalfde, maar in de race daarna in Italiƫ werd hij als negende afgevlagd. In de volgende Grand Prix in Oostenrijk werd hij vijftiende, wat zijn laatste resultaat was voor de zomerstop.

Na de zomerstop reed Veijer goed in de Grand Prix van San Marino, waar hij als elfde finishte. In de volgende race in Aragon werd hij twaalfde, maar in de Grand Prix van Thailand werd hij als veertiende afgevlagd.

In de laatste race van het seizoen in Valencia werd Veijer als achttiende afgevlagd. Hoewel hij een sterk seizoen heeft gereden, kon hij geen podiumplaats behalen.

Veijer heeft laten zien dat hij een veelbelovend talent is en heeft laten zien dat hij een goede coureur is. Hoewel hij dit seizoen geen podiumplaats heeft behaald, is er geen twijfel dat hij volgend seizoen sterker zal terugkomen.