Colin Burgess, de eerste drummer van AC/DC, is op 77-jarige leeftijd overleden

Colin Burgess, de eerste drummer van de legendarische rockband AC/DC, is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij stierf op dinsdag 18 augustus 2020 in zijn geboortestad Adelaide, Australië.

Burgess begon zijn muzikale carrière in 1965 als drummer van de band The Masters Apprentices. In 1973 sloot hij zich aan bij AC/DC, waar hij deel uitmaakte van de originele bezetting. Met Burgess achter de drums bracht AC/DC hun eerste album uit, High Voltage.

Hoewel Burgess slechts kort bij AC/DC speelde, heeft hij een grote invloed gehad op de band. Zijn energieke stijl en enthousiasme voor muziek was een grote inspiratiebron voor de andere leden van AC/DC. Zijn bijdrage aan de band heeft geleid tot een aantal van hun meest iconische nummers, waaronder “It’s a Long Way to the Top (If You Wanna Rock ‘n’ Roll)”.

Na zijn vertrek bij AC/DC in 1974 ging Burgess verder met muziek maken. Hij speelde in verschillende bands, waaronder The Coloured Balls en The Party Boys. Hij was ook actief als producer en arrangeur.

Burgess was een geliefd lid van de Australische muziekscene. Hij wordt herdacht als een van de meest invloedrijke drummers in de geschiedenis van rockmuziek. Zijn familie en vrienden hebben hun verdriet uitgesproken over het verlies van hun geliefde Colin.