Code Geel voor Noorden en Noordwesten van Nederland vanochtend en vanavond

Vanochtend en vanavond is er code geel afgegeven voor het noorden en noordwesten van Nederland. Code geel betekent dat er een verhoogd risico is op hevige neerslag, onweer, hagel en/of stevige windstoten.

De code geel geldt voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Holland. De waarschuwing is van kracht vanaf 9.00 uur vanochtend tot 0.00 uur vanavond.

De neerslag die wordt verwacht is zwaar en kan lokaal veel wateroverlast veroorzaken. De windstoten die verwacht worden kunnen oplopen tot 70 kilometer per uur. Ook is er kans op hagel.

Mensen die in het noorden of noordwesten wonen wordt aangeraden om voorzorgsmaatregelen te nemen. Zorg ervoor dat je geen onnodige risico’s neemt als je buiten bent. Blijf bijvoorbeeld binnen als er onweer voorspeld wordt. Ook is het verstandig om grote bomen in de buurt van je huis te verwijderen, zodat deze niet om kunnen vallen door de wind.

Houd de weersvoorspellingen in de gaten en blijf op de hoogte van eventuele waarschuwingen. Als je in het noorden of noordwesten woont, is het verstandig om voorbereid te zijn op de code geel die vanochtend en vanavond geldt.