Code Geel ook in Noorden voorbij, maar Gladheid keert Snel terug

Code Geel is een waarschuwing die door het KNMI wordt afgegeven als er gevaarlijke weersomstandigheden worden verwacht. Deze waarschuwing is vooral van toepassing op het noorden van Nederland, waar de weersomstandigheden vaak extreem kunnen zijn.

De afgelopen dagen heeft het noorden van Nederland te maken gehad met Code Geel. Er was sprake van veel regen en wind, waardoor de gladheid op de wegen toenam. Gelukkig is de Code Geel-waarschuwing voorbij, maar dat betekent niet dat er geen gevaar meer is.

Hoewel de Code Geel-waarschuwing voorbij is, kan de gladheid op de wegen snel terugkeren. Als het weer kouder wordt, kan de regen die gevallen is bevriezen en zo gladheid veroorzaken. Daarom is het belangrijk om altijd voorzichtig te rijden, zelfs als er geen Code Geel-waarschuwing meer geldt.

Het is ook belangrijk om je auto goed voor te bereiden op koud weer. Zorg ervoor dat je banden in goede staat zijn en dat je auto voldoende antifreeze heeft. Ook is het aan te raden om een winterbandenset te gebruiken als het weer extreem koud wordt.

Om te voorkomen dat je in de problemen komt door gladheid, is het belangrijk om altijd voorzichtig te rijden. Zelfs als er geen Code Geel-waarschuwing meer geldt, kan de gladheid op de wegen snel terugkeren. Wees daarom altijd alert en rijd met aandacht.