Code geel afgekondigd voor zes provincies vanwege regen en harde wind

Code geel is afgekondigd voor zes provincies vanwege de komst van regen en harde wind. De provincies waarvoor code geel geldt zijn Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Gelderland en Overijssel.

De KNMI heeft code geel afgekondigd voor deze provincies vanwege de komst van regen en harde wind. De wind zal tussen de 60 en 80 kilometer per uur waaien. De regen zal vooral in de avonduren vallen.

Het is belangrijk dat mensen in deze provincies extra voorzichtig zijn. Er kan bijvoorbeeld veel afval op straat liggen, waardoor er gladde wegen ontstaan. Ook kunnen er takken van bomen afbreken en kan er schade aan gebouwen ontstaan.

Mensen wordt geadviseerd om bij slecht weer niet buiten te gaan. Als je toch naar buiten moet, let dan goed op de omgeving en houd rekening met de weersomstandigheden. Blijf bijvoorbeeld uit de buurt van losliggende objecten zoals bomen en lantaarnpalen.

Het is belangrijk dat mensen in deze provincies zich aan de code geel regels houden. Als iedereen dit doet, kunnen we onszelf en anderen beschermen tegen mogelijke schade en gevaar.