COA vraagt Justitie om ingrijpen bij zorgwekkende situatie

COA vraagt Justitie om ingrijpen bij zorgwekkende situatie

in asielzoekerscentra

De Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft de afgelopen maanden een aantal zorgwekkende situaties in asielzoekerscentra gemeld. Het College voor de Rechten van de Mens (COA) heeft nu Justitie gevraagd om ingrijpen.

Volgens het COA zijn er in verschillende asielzoekerscentra problemen met de hygiëne, de veiligheid en het gebrek aan privacy. Ook zijn er problemen met de toegang tot medische zorg en onderwijs. In sommige centra is er zelfs sprake van intimidatie en geweld.

Het COA heeft Justitie gevraagd om maatregelen te nemen om de situatie te verbeteren. Ze willen dat Justitie een onderzoek instelt naar de problemen in de asielzoekerscentra en dat er meer geld wordt geïnvesteerd in het verbeteren van de leefomstandigheden.

Het COA hoopt dat Justitie snel actie zal ondernemen om de situatie in de asielzoekerscentra te verbeteren. Ze benadrukken dat iedereen recht heeft op een veilige en gezonde leefomgeving, ongeacht hun migratieachtergrond.

Het is belangrijk dat Justitie snel actie onderneemt om de situatie in de asielzoekerscentra te verbeteren. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat asielzoekers een veilige en gezonde leefomgeving hebben.