COA versterkt bewaking bij Ter Apel door toename asielzoekers

COA versterkt bewaking bij Ter Apel door toename asielzoekers

De afgelopen maanden heeft het aantal asielzoekers in Nederland sterk toegenomen. Dit heeft gevolgen voor de bewaking van het asielzoekerscentrum in Ter Apel. De Centrale Organisatie Asielzoekers (COA) heeft daarom besloten de bewaking te versterken.

Het asielzoekerscentrum in Ter Apel is een van de grootste in Nederland. Het is een van de locaties waar asielzoekers worden opgevangen en begeleid bij hun asielprocedure. Het centrum heeft een capaciteit van ongeveer 2.000 mensen.

De toename van het aantal asielzoekers heeft gevolgen voor de bewaking van het centrum. Er is meer personeel nodig om de veiligheid te garanderen. Daarom heeft COA besloten de bewaking te versterken. Er zijn meer bewakers aangesteld en er zijn extra maatregelen genomen om de veiligheid te waarborgen.

De extra bewakers zullen de veiligheid verhogen en ervoor zorgen dat er geen ongewenste situaties ontstaan. Ook zullen ze helpen bij het beheer van het centrum en bij het voorkomen van criminaliteit.

De versterking van de bewaking is een goede stap om ervoor te zorgen dat het asielzoekerscentrum in Ter Apel veilig blijft. Het is belangrijk dat asielzoekers in een veilige omgeving worden opgevangen en begeleid bij hun asielprocedure.