Christina Applegate loopt voortaan met wandelstok vanwege ziekte MS

Christina Applegate loopt voortaan met wandelstok vanwege ziekte MS

Christina Applegate moet door haar ziekte MS dagelijks met een wandelstok door het leven. Dat schrijft de actrice donderdag bij een foto op Twitter, waarbij ze aankondigt dat ze binnenkort voor het eerst met het hulpmiddel tijdens een publiekelijk evenement te zien zal zijn.

“Ik moet binnenkort naar een zeer belangrijk evenement”, schrijft de vijftigjarige actrice. “En dat is de eerste keer dat ik uitga sinds ik gediagnostiseerd ben met MS.”

Applegate plaatst er een foto bij van vijf wandelstokken die ze van een gespecialiseerd bedrijf heeft gekregen. “Wandelstokken zijn nu onderdeel van mijn nieuwe normaal.”

De actrice, bekend van onder meer de sitcom Married With Children, maakte in augustus vorig jaar bekend dat ze aan de ziekte multiple sclerose (MS) lijdt. Door deze aandoening kunnen er op verschillende plekken in het lichaam ontstekingen ontstaan, die ertoe leiden dat de hersenen bepaalde functies niet goed meer kunnen uitvoeren. Zo kunnen patiënten klachten krijgen bij het zien, praten of bewegen.