China wordt de grootste autouitvoerder na Duitsland, voorbij Japan

China wordt de grootste autouitvoerder na Duitsland, voorbij Japan

China is op weg om de grootste autouitvoerder ter wereld te worden. Volgens de Chinese Automobiel Associatie heeft China in 2019 meer auto’s geĆ«xporteerd dan Japan, waardoor het nu de tweede grootste autouitvoerder ter wereld is, na Duitsland.

In 2019 heeft China meer dan 4,2 miljoen auto’s geĆ«xporteerd, wat een stijging van 7,3 procent betekent ten opzichte van 2018. Japan exporteerde in 2019 ongeveer 4 miljoen auto’s, een daling van 3,3 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

De groei van de autouitvoer uit China is te danken aan de stijgende vraag naar Chinese auto’s in de internationale markt. Chinese autofabrikanten hebben hun producten verbeterd en hun marktaandeel vergroot door hun producten te verkopen aan landen over de hele wereld.

De Chinese autobranche heeft ook geprofiteerd van de handelsverdragen die het land heeft gesloten met andere landen. Deze verdragen hebben geleid tot lagere tarieven op auto-export uit China, waardoor Chinese autofabrikanten hun producten goedkoper kunnen verkopen aan buitenlandse klanten.

Hoewel China al een aantal jaren de tweede grootste autouitvoerder ter wereld is, is het nog steeds ver achter Duitsland als het gaat om de totale autouitvoer. In 2019 exporteerde Duitsland meer dan 6,7 miljoen auto’s, wat een stijging van 3,4 procent betekent ten opzichte van 2018.

Hoewel China nog steeds ver achter Duitsland staat als het gaat om autouitvoer, wordt er verwacht dat China de komende jaren zal blijven groeien en uiteindelijk de grootste autouitvoerder ter wereld zal worden. Als dit gebeurt, zal dit een grote verandering betekenen voor de wereldwijde autobranche.