Chilena na 42 jaar herenigd met familie na geboorteontvoering

Chilena na 42 jaar herenigd met familie na geboorteontvoering

Een Chilena is na 42 jaar herenigd met haar familie na een geboorteontvoering. Het verhaal begon in 1978, toen de moeder van de vrouw, Maria Paz, haar pasgeboren dochter op een ziekenhuis in Santiago, Chili, bezocht. Toen ze terugkwam, was haar dochter verdwenen.

De moeder begon een zoektocht naar haar dochter en kreeg hulp van de politie. Na vele jaren van zoeken, bleef het mysterie onopgelost. In de tussentijd was de moeder getrouwd en had ze nog twee kinderen.

In 2020 kwam er eindelijk een doorbraak in het onderzoek. Een vrouw die beweerde dat ze de ontvoerde dochter was, meldde zich bij de politie. Na een DNA-test bleek dat ze inderdaad de dochter van Maria Paz was.

De vrouw, die nu 42 jaar oud is, heeft haar leven doorgebracht met de mensen die haar ontvoerden. Ze heeft geen contact gehad met haar biologische familie. Maar nu is ze eindelijk herenigd met haar moeder en twee broers.

De ontvoerders zijn nog steeds op zoek. De politie hoopt dat deze zaak een waarschuwing is voor andere mensen die denken dat ze met geboorteontvoering weg kunnen komen.