Chiara Ferragni, influencer, krijgt boete van 1 miljoen euro voor kerstcakedebacle

Chiara Ferragni, een bekende influencer, heeft een boete van 1 miljoen euro gekregen voor een kerstcakedebacle. De Italiaanse influencer, die bekend staat om haar luxe levensstijl, werd veroordeeld wegens het overtreden van de regels rondom het promoten van voedsel.

In 2019 organiseerde Ferragni een kerstfeest waarbij ze een grote taart serveerde. De taart was versierd met een logo van haar eigen kledinglijn. Hoewel het bedrijf een licentie had om het logo te gebruiken, werd het als reclame gezien.

De Italiaanse autoriteiten hebben de influencer nu veroordeeld tot een boete van 1 miljoen euro. Volgens de autoriteiten had Ferragni de regels rondom voedselpromotie overtreden door het logo op de taart te plaatsen.

Hoewel de boete hoog is, is het niet ongebruikelijk dat influencers worden gestraft voor het overtreden van de regels rondom voedselpromotie. Veel influencers weten niet dat ze bepaalde regels moeten volgen als ze voedsel promoten.

Ferragni heeft aangeboden om de boete te betalen, maar ze is ook van plan om tegen de veroordeling in beroep te gaan. Ze stelt dat ze niet bewust de regels heeft overtreden en dat de boete veel te hoog is.

Hoewel de uitspraak nog niet definitief is, is dit een waarschuwing voor andere influencers die voedsel promoten. Ze moeten zich bewust zijn van de regels en ervoor zorgen dat ze deze naleven. Alleen zo kunnen ze voorkomen dat ze ook zo’n hoge boete krijgen.