Chevron verhoogt gasprijs door staking productie in Israëlse gasvelden

Chevron verhoogt gasprijs door staking productie in Israëlse gasvelden

Chevron heeft de gasprijs verhoogd als gevolg van een staking in Israëlse gasvelden. De staking is begonnen door de Israëlische regering, die beweert dat Chevron onrechtmatig gas uit de velden haalt. De staking heeft geleid tot een vermindering van de productie van gas, wat heeft geleid tot een toename van de prijs.

Chevron is een Amerikaans olie- en gasbedrijf dat wereldwijd actief is. Het bedrijf heeft een aantal gasvelden in Israël, waaronder het Leviathan-gasveld. De Israëlische regering heeft Chevron aangeklaagd omdat het bedrijf zou hebben geprobeerd om meer gas uit de velden te halen dan was toegestaan. Als gevolg hiervan heeft de regering besloten om de productie van gas uit de velden te staken.

De staking heeft geleid tot een vermindering van de productie van gas, wat heeft geleid tot een toename van de prijs. Chevron heeft de prijs verhoogd om te compenseren voor de verminderde productie. Het bedrijf heeft ook aangekondigd dat het de prijs niet zal verlagen totdat de staking is opgeheven.

Hoewel de staking alleen invloed heeft op Israëlische gasvelden, kan de prijsverhoging ook invloed hebben op andere landen. Veel landen afhankelijk van Israëlische gasimport, zoals Turkije, Jordanië en Egypte, kunnen worden geraakt door de prijsverhoging.

De staking is een schaduw over de toekomst van Chevron in Israël. Het bedrijf zal moeten afwachten of de staking wordt opgeheven voordat het weer normaal kan produceren. Als de staking langer duurt, kan dit leiden tot een verdere toename van de gasprijs.