Cavendish (38) verlengt wielercarrière en streeft naar Tour-record

Cavendish (38) heeft aangekondigd dat hij zijn wielercarrière verlengt en streeft naar het record van de meeste Tour de France-overwinningen. De Britse wielrenner, die momenteel voor Bahrain-McLaren rijdt, heeft inmiddels 30 etappezeges behaald in de Tour, waarmee hij tweede staat op de lijst van meeste overwinningen.

De recordhouder is de Fransman Bernard Hinault, die in zijn carrière 34 etappezeges behaalde. Cavendish is vastbesloten om dit record te verbreken en heeft aangekondigd dat hij nog minstens twee jaar doorgaat met wielrennen.

“Ik heb altijd gezegd dat ik zou stoppen als ik niet meer kon genieten van het wielrennen, maar ik geniet nog steeds van elke dag op de fiets”, aldus Cavendish. “Ik ben er klaar voor om mijn doel te bereiken en het record te verbreken. Ik voel me goed en ben gemotiveerd om door te gaan.”

Cavendish is een van de meest succesvolle wielrenners uit de geschiedenis. Naast zijn 30 etappezeges in de Tour, heeft hij ook 11 etappezeges behaald in de Giro d’Italia en vier etappezeges in de Vuelta a España.

Hij is ook de enige renner die alle drie de grote rondes heeft gewonnen in een jaar, wat hij in 2009 bereikte. Cavendish is ervan overtuigd dat hij zijn doel kan bereiken en het record kan verbreken. Als hij dit doet, zal hij een van de meest succesvolle wielrenners aller tijden worden.