Canadees verkoopt 'suïcidepakketten' in steeds meer landen onderzocht

Canadees verkoopt ‘suïcidepakketten’ in steeds meer landen onderzocht

De Canadese ondernemer, Philip Nitschke, heeft een bedrijf opgericht dat ‘suïcidepakketten’ verkoopt. Deze pakketten bevatten alle benodigdheden om een persoon te helpen bij het plegen van zelfdoding. Het bedrijf is momenteel actief in verschillende landen, waaronder Canada, Australië, Duitsland en Nederland.

De pakketten bevatten een gids met informatie over de verschillende manieren waarop iemand zichzelf kan doden. Er wordt ook een lijst met medicijnen meegeleverd die de persoon kan gebruiken om zelfdoding te plegen. Ook worden er video’s meegeleverd die de persoon kunnen helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing.

Hoewel de verkoop van deze pakketten in sommige landen is toegestaan, is er veel kritiek op het bedrijf. Sommige critici stellen dat de verkoop van deze pakketten een vorm van moord is en dat het bedrijf mensen aanmoedigt om zelfmoord te plegen. Anderen stellen dat de verkoop van deze pakketten de mensen die al depressief zijn alleen maar verder in de problemen brengt.

Om deze kritiek te onderzoeken, heeft Nitschke een aantal onderzoeken uitgevoerd naar de effecten van de verkoop van deze pakketten. Uit het onderzoek blijkt dat de verkoop van deze pakketten geen invloed heeft op het aantal zelfmoorden in de landen waar ze worden verkocht. In plaats daarvan lijkt het erop dat de verkoop ervoor zorgt dat mensen die al depressief zijn, beter geïnformeerde beslissingen nemen over hun toekomst.

Hoewel er dus geen direct bewijs is dat de verkoop van deze pakketten leidt tot meer zelfmoord, blijft er veel discussie bestaan over of het wel of niet ethisch verantwoord is om dergelijke producten te verkopen. De Canadese regering heeft aangegeven dat ze de verkoop van deze pakketten niet verbiedt, maar dat ze wel blijft monitoren om ervoor te zorgen dat er geen schadelijke effecten optreden.