Buschauffeur die in Utrecht een zevenjarig meisje doodreed wordt niet vervolgd

De Utrechtse buschauffeur die in september vorig jaar een zevenjarig meisje doodreed, zal niet vervolgd worden. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. Volgens het OM is er onvoldoende bewijs om de chauffeur te vervolgen.

Het meisje werd op 7 september vorig jaar doodgereden door de bus op de Gansstraat in Utrecht. Het meisje liep over de weg toen ze door de bus werd geraakt. Ondanks de inspanningen van de hulpdiensten kon het meisje niet meer gered worden.

Het OM heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk. Uit dit onderzoek is gebleken dat de buschauffeur niet schuldig is aan het ongeluk. Er is geen sprake van schuld of nalatigheid.

Het OM betreurt het tragische ongeluk en biedt haar medeleven aan de familie van het meisje. De familie heeft een schadevergoeding gekregen van de verzekeraar van de buschauffeur.

Het OM stelt dat het ongeluk een tragisch ongeval was en dat er geen sprake is van schuld of nalatigheid. Het OM hoopt dat dit tragische incident andere mensen ervan weerhoudt om in soortgelijke situaties te geraken.