Burt Young (83), Oscar-genomineerde acteur uit Rocky, overleden

De Amerikaanse acteur Burt Young, bekend van zijn rol als Paulie in de Rocky-films, is op 83-jarige leeftijd overleden. Young werd geboren in 1940 in New York en begon zijn carrière als acteur in de jaren 70. Hij speelde in meer dan honderd films en televisieseries, waaronder de Rocky-franchise.

Young werd in 1976 genomineerd voor een Oscar voor zijn bijrol als Paulie in de eerste Rocky-film. Hoewel hij de prijs niet won, was hij een van de meest geliefde personages uit de franchise. In de Rocky-films speelde hij de beste vriend van hoofdrolspeler Sylvester Stallone.

Young was ook een succesvol kunstschilder en schreef twee boeken over zijn leven als acteur. Hij was ook actief in de politiek en stond open voor discussies met iedereen die het verschil wilde maken.

Young’s dood werd bevestigd door zijn familie, die een verklaring uitgaf waarin stond dat hij ‘rustig is ingeslapen’. Ze voegden eraan toe dat hij ‘een geweldige man was die zijn leven heeft gewijd aan het helpen van anderen’.

Met Young’s dood verliest Hollywood een van zijn meest geliefde acteurs. Zijn familie, vrienden en fans over de hele wereld zullen hem missen.