Brussel voert strengere regels in voor overnames van luchtvaartmaatschappijen

Brussel heeft aangekondigd dat er strengere regels worden ingevoerd voor overnames van luchtvaartmaatschappijen. De Europese Commissie heeft de nieuwe regels aangekondigd om ervoor te zorgen dat luchtvaartmaatschappijen die worden overgenomen, hun concurrentievermogen behouden.

De nieuwe regels stellen dat de Europese Commissie toestemming moet geven voor een overname als deze leidt tot een significante vermindering van concurrentie. De Commissie zal ook toezien op de financiƫle gezondheid van de overgenomen luchtvaartmaatschappij en zal ervoor zorgen dat deze blijft bestaan.

De nieuwe regels zijn ontworpen om te voorkomen dat een luchtvaartmaatschappij wordt overgenomen door een bedrijf dat niet in staat is om te concurreren met andere luchtvaartmaatschappijen. Het doel is om ervoor te zorgen dat de consumenten de keuze hebben uit verschillende luchtvaartmaatschappijen die allemaal kwaliteitsdiensten leveren.

De nieuwe regels zullen ook voorkomen dat luchtvaartmaatschappijen worden overgenomen door bedrijven die al een dominante positie hebben in de markt. De Commissie zal ook toezien op de tarieven die worden gehanteerd door de overgenomen luchtvaartmaatschappij.

De nieuwe regels zullen van kracht worden op 1 januari 2021. De Europese Commissie hoopt dat deze regels ervoor zorgen dat luchtvaartmaatschappijen hun concurrentievermogen behouden en dat consumenten de keuze hebben uit verschillende luchtvaartmaatschappijen die kwaliteitsdiensten leveren.