Britten krijgen een witte Kerst, maar moeten rekening houden met 'valse' sneeuw

Britten krijgen een witte Kerst, maar moeten rekening houden met ‘valse’ sneeuw

Kerstmis is een tijd van vreugde en magie, en een witte Kerst is een van de meest verlangde cadeaus. Helaas, in het Verenigd Koninkrijk, moeten Britten rekening houden met ‘valse’ sneeuw.

Hoewel het weer in het VK meestal koud genoeg is om sneeuw te laten vallen, is het niet altijd zo dat er echte sneeuw valt. In plaats daarvan kunnen er sneeuwvlokken uit de lucht worden gespoten, wat bekend staat als ‘valse’ sneeuw. Deze technologie wordt gebruikt om winterse landschappen te creëren voor films en televisieprogramma’s.

Deze technologie kan ook worden gebruikt om de kans op een witte Kerst te vergroten. Er zijn verschillende bedrijven die deze diensten aanbieden, waaronder Snow Business, dat al meer dan 25 jaar actief is in het creëren van winterse landschappen. Het bedrijf heeft een lange lijst met klanten, waaronder BBC, ITV en Sky.

Hoewel deze technologie kan worden gebruikt om een witte Kerst te creëren, moeten Britten er rekening mee houden dat de sneeuw die ze zien niet echt is. De sneeuw die wordt gespoten is gemaakt van een mengsel van water en schuim, wat betekent dat het niet lang blijft liggen. Als je dus echt een witte Kerst wilt, moet je hopen dat het weer koud genoeg is om echte sneeuw te laten vallen.

Hoewel ‘valse’ sneeuw niet hetzelfde is als echte sneeuw, kan het toch een magische sfeer creëren voor de feestdagen. Als je dus echt een witte Kerst wilt, moet je rekening houden met de mogelijkheid van ‘valse’ sneeuw.