Britt Knaven (23) besluit te stoppen met wielrennen na het voorbeeld van haar zusje: ‘Ik kon mezelf niet meer zijn’

Britt Knaven (23) heeft besloten om te stoppen met wielrennen, na het voorbeeld van haar zusje. De jonge renster uit Amsterdam had al lange tijd met de keuze geworsteld, maar heeft nu eindelijk de knoop doorgehakt. “Ik kon mezelf niet meer zijn”, zo vertelt ze.

Knaven begon al op jonge leeftijd met wielrennen. Als kind was ze al fanatiek en heeft ze veel wedstrijden gereden. Ze was een talentvolle renster en werd al snel opgemerkt door de nationale selectie. Na een aantal jaren in het peloton, besloot haar zusje om te stoppen met wielrennen. Dit was voor Britt een eye-opener. Ze begon te twijfelen over haar eigen keuze om door te gaan met wielrennen.

Na veel overwegingen, heeft Britt uiteindelijk besloten om ook te stoppen. “Ik kon mezelf niet meer zijn”, zo vertelt ze. “Ik had geen plezier meer in het wielrennen en ik voelde me niet meer thuis in het peloton. Ik wilde iets anders gaan doen en mijn zusje was daarvoor een goed voorbeeld.”

Knaven is nu op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ze heeft al verschillende ideeën, maar weet nog niet precies wat ze wil gaan doen. “Ik wil iets doen waar ik mijn passie in kan steken en waar ik mijn talenten kan gebruiken. Ik ben benieuwd wat de toekomst voor mij in petto heeft.”

Britt Knaven heeft een moeilijke keuze gemaakt, maar ze is er klaar voor om een nieuw hoofdstuk in haar leven te beginnen.