Britse regering start onderzoek naar mogelijke overname van Telegraph Media Group

De Britse regering heeft een onderzoek gestart naar de mogelijke overname van de Telegraph Media Group. De Telegraph Media Group is een Britse mediagroep die eigenaar is van de krant The Daily Telegraph, de zondagskrant The Sunday Telegraph en de website Telegraph.co.uk.

Het onderzoek is gestart nadat er geruchten waren dat de Britse miljardair Sir David Barclay en zijn broer Sir Frederick Barclay geïnteresseerd zouden zijn in de overname van de Telegraph Media Group. De Barclay Brothers zijn al eigenaar van The Scotsman, The Business en andere media-uitgeverijen.

De Britse regering heeft aangekondigd dat het onderzoek gericht is op de mogelijke impact van de overname op de media-markt. Het onderzoek zal ook beoordelen of de overname leidt tot minder concurrentie en een vermindering van de kwaliteit van de media-inhoud.

De Britse minister van Cultuur, Media en Sport, Jeremy Wright, heeft gezegd dat hij het belangrijk vindt dat er een evenwichtige media-markt is waarin consumenten toegang hebben tot een breed scala aan kwaliteitsmedia. Hij heeft ook gezegd dat hij ervoor wil zorgen dat de kwaliteit van de media-inhoud niet wordt aangetast door een mogelijke overname.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Competition and Markets Authority (CMA). De CMA zal ook beoordelen of de overname leidt tot minder concurrentie en een vermindering van de kwaliteit van de media-inhoud.

Het onderzoek is nog in volle gang en er is nog geen besluit genomen over de mogelijke overname. Het is nog onduidelijk of de overname doorgaat of niet. We moeten afwachten wat het resultaat van het onderzoek zal zijn.