"Brighton was niet erg dreigend volgens Bergwijn, maar Ajax had wel een doelpunt verdiend"

“Brighton was niet erg dreigend volgens Bergwijn, maar Ajax had wel een doelpunt verdiend”

De Nederlandse voetbalclub Ajax heeft afgelopen zondag een moeizame 0-0 gelijkspel gespeeld tegen Brighton & Hove Albion. Hoewel de ploeg van Erik ten Hag niet de meest indrukwekkende prestatie heeft geleverd, was er toch een lichtpuntje. Steven Bergwijn, die in de tweede helft inviel, had het gevoel dat Ajax een doelpunt verdiend had.

Volgens Bergwijn was Brighton niet erg dreigend. “Brighton was niet zo sterk als we hadden verwacht”, zei hij na afloop van de wedstrijd. “Ze speelden veel lange ballen en hadden weinig kansen. We hadden een doelpunt verdiend.”

Hoewel de ploeg van Ten Hag niet veel kansen creëerde, hadden ze wel meer balbezit dan de tegenstander. Ook had Ajax meer schoten op doel dan Brighton. Toch wisten ze geen doelpunt te maken.

Het is duidelijk dat Ajax nog steeds op zoek is naar een manier om meer doelpunten te maken. Hoewel Bergwijn gelooft dat ze een doelpunt verdiend hadden tegen Brighton, is het duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is. De ploeg moet hard werken om beter te worden in het creëren van kansen en het maken van doelpunten.