Brief aan Rutte over lot bevrijdingsfestivals gesteund door verschillende gemeenten

Beste Minister-President Rutte,

Ik schrijf u vandaag om u te informeren over het lot van de bevrijdingsfestivals die worden gesteund door verschillende gemeenten. Deze festivals zijn een belangrijk onderdeel van de Nederlandse cultuur en hebben een grote invloed op de gemeenschappen waarin ze plaatsvinden.

De festivals zijn bedoeld om de bevrijding van Nederland te vieren en om de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden. Ze zijn een bron van trots voor de Nederlandse gemeenschap en bieden een unieke kans om de geschiedenis te herdenken.

Helaas hebben veel gemeenten moeite om deze festivals te financieren. Er is een gebrek aan financiële steun vanuit de overheid, waardoor veel gemeenten geen geld hebben om de festivals te organiseren. Dit betekent dat veel festivals niet doorgaan of dat er minder activiteiten worden georganiseerd dan voorheen.

Daarom vraag ik u dringend om meer financiële steun te verlenen aan de gemeenten die bevrijdingsfestivals organiseren. Door meer geld beschikbaar te stellen, kunnen de gemeenten hun festivals op een hoger niveau organiseren en meer activiteiten aanbieden. Dit zal leiden tot een betere herdenking van de bevrijding en een grotere trots bij de Nederlandse gemeenschap.

Ik hoop dat u mijn verzoek in overweging neemt en meer financiële steun verstrekt aan de gemeenten die bevrijdingsfestivals organiseren. Dank u voor uw tijd en aandacht.

Met vriendelijke groet,

[Uw naam]