Braziliërs worstelen met extreem warme temperaturen: gevoelstemperatuur van 58 graden

De afgelopen weken hebben de temperaturen in Brazilië extreem hoog gelegen. In sommige gebieden heeft de gevoelstemperatuur zelfs 58 graden Celsius bereikt. Deze extreme hitte heeft ernstige gevolgen voor de bevolking van Brazilië.

De meeste mensen in Brazilië hebben geen toegang tot airconditioning, waardoor ze geen manier hebben om de hitte te verlichten. Veel mensen zoeken koelte in rivieren, meren en zwembaden, maar deze opties zijn niet voor iedereen beschikbaar. Ook zijn er veel mensen die hun huizen niet kunnen verlaten vanwege de quarantaine-maatregelen die zijn ingesteld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De extreme hitte heeft ook een negatief effect op de landbouw in Brazilië. De oogst is aanzienlijk lager dan normaal, waardoor veel boeren hun inkomen verliezen. Ook hebben de hoge temperaturen geleid tot een toename van bosbranden in het Amazoneregenwoud.

Hoewel er geen oplossing is voor de extreme hitte, zijn er wel een aantal dingen die mensen kunnen doen om de situatie te verlichten. Mensen wordt aangeraden om zo veel mogelijk binnen te blijven en alleen naar buiten te gaan als het absoluut noodzakelijk is. Ook wordt geadviseerd om veel water te drinken en lichte kleding te dragen.

De extreme hitte in Brazilië is een ernstig probleem dat ervoor zorgt dat veel mensen lijden onder de hitte. Er moeten maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat mensen toegang hebben tot koelte en dat er meer wordt gedaan om bosbranden te voorkomen. Alleen op deze manier kan er een einde komen aan de extreme hitte in Brazilië.