Brazilië vermindert ontbossing in Amazonegebied met helft na verkiezing nieuwe president

Brazilië vermindert ontbossing in Amazonegebied met helft na verkiezing nieuwe president

De verkiezing van de nieuwe president van Brazilië, Jair Bolsonaro, heeft een grote impact gehad op het ontbossingsprobleem in het Amazonegebied. Volgens de Braziliaanse milieuorganisatie Imazon is de ontbossing in het Amazonegebied met meer dan de helft afgenomen sinds Bolsonaro aan de macht kwam.

De Braziliaanse regering heeft een aantal maatregelen genomen om de ontbossing te verminderen. Bolsonaro heeft bijvoorbeeld een moratorium ingesteld voor het kappen van bomen in het Amazonegebied. Ook heeft hij de financiering van de Braziliaanse milieubeschermingsorganisatie Ibama verhoogd, waardoor er meer controles kunnen worden uitgevoerd om illegale ontbossing tegen te gaan.

De vermindering van de ontbossing is een positief resultaat, maar er is nog veel werk te doen. De Braziliaanse regering moet nog steeds hard werken om ervoor te zorgen dat de ontbossing niet weer toeneemt. Daarnaast moet er ook worden gewerkt aan herbebossing en het beschermen van de biodiversiteit in het Amazonegebied.

Het is duidelijk dat de verkiezing van Bolsonaro een positieve invloed heeft gehad op de ontbossing in het Amazonegebied. Als de Braziliaanse regering blijft werken aan het verminderen van de ontbossing en het beschermen van de biodiversiteit, dan kan Brazilië een voorbeeld zijn voor andere landen die ook worstelen met ontbossing.