Brand in asielzoekerscentrum Harderwijk leidt tot aanhouding van twee personen

Twee personen zijn aangehouden in verband met een brand in het asielzoekerscentrum in Harderwijk. De brand brak uit in de nacht van maandag op dinsdag. Er raakte niemand gewond, maar er is wel schade aan het pand.

De brandweer kwam ter plaatse en heeft de brand geblust. Er zijn twee personen aangehouden in verband met de brand. De politie heeft nog geen verdere informatie vrijgegeven over de identiteit van de twee personen.

Het asielzoekerscentrum in Harderwijk is een van de grootste centra in Nederland. Het centrum biedt onderdak aan meer dan 1000 mensen. De meeste bewoners zijn vluchtelingen uit verschillende landen.

De politie onderzoekt de oorzaak van de brand. Er zijn geen verdere details bekendgemaakt over het onderzoek. De politie heeft wel gezegd dat er geen aanwijzingen zijn dat de brand is aangestoken met kwaad opzet.

Het asielzoekerscentrum is gesloten voor bezoekers totdat de schade is hersteld. De bewoners zijn naar andere locaties gebracht om onderdak te vinden. De politie heeft ook gevraagd om getuigenverklaringen te verstrekken als iemand informatie heeft over de brand.

De politie doet verder onderzoek naar de brand en hoopt dat er snel meer informatie bekend wordt gemaakt over de oorzaak van de brand en de identiteit van de twee personen die zijn aangehouden.