BP-topman Bernard Looney mist ruim 30 miljoen aan beloningen na ontslag

BP-topman Bernard Looney mist ruim 30 miljoen aan beloningen na ontslag

De Britse olie- en gasgigant BP heeft onlangs bekendgemaakt dat de topman Bernard Looney een enorm bedrag aan beloningen heeft gemist nadat hij ontslagen werd. Volgens een rapport van de Financial Times heeft Looney meer dan 30 miljoen euro aan beloningen gemist.

De ontslagen topman was de CEO van BP sinds januari 2020. Hij was verantwoordelijk voor de veranderingen die het bedrijf wilde doorvoeren om de koolstofuitstoot te verminderen. Hoewel er veel lof was voor zijn inspanningen, heeft de raad van bestuur besloten om Looney te vervangen.

De Financial Times meldde dat Looney in totaal ongeveer 30 miljoen euro aan beloningen zou hebben gemist als gevolg van zijn ontslag. Dit bedrag bestond uit een bonus van 7 miljoen euro, een pensioen van 8 miljoen euro en aandelenopties ter waarde van 15 miljoen euro.

Hoewel het bedrag aan beloningen dat Looney miste enorm is, is het niet ongebruikelijk dat topmannen grote bedragen aan beloningen mislopen als gevolg van hun ontslag. In veel gevallen worden deze beloningen niet uitbetaald als de prestaties van de topman niet voldoende zijn geweest.

Hoewel de ontslagvergoeding van Looney enorm is, zal het bedrijf er waarschijnlijk niet veel last van hebben. BP is een van de grootste olie- en gasbedrijven ter wereld en heeft een jaarlijkse omzet van meer dan 200 miljard euro.