Bouwmeester eindigt als vierde op het WK en is nog niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen

De Canadese schaatser Kim Bouwmeester heeft afgelopen weekend een geweldige prestatie geleverd op het WK Allround schaatsen in Heerenveen. Ze eindigde als vierde, maar helaas is ze nog steeds niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen.

Bouwmeester begon sterk aan het WK, waar ze de 500 meter won en de 3000 meter als tweede eindigde. Ze verloor slechts twee punten op de 500 meter, wat haar een geweldige prestatie opleverde. Helaas kon ze haar prestaties niet voortzetten op de 1500 meter, waar ze als zevende eindigde.

Hoewel Bouwmeester een geweldige prestatie heeft geleverd, is ze nog steeds niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Om zich te kwalificeren moet ze binnen de top-drie eindigen op het WK of de Europese Kampioenschappen.

Bouwmeester is echter nog niet uitgeschakeld. Ze heeft nog twee kansen om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen: de Wereldbekerfinale in Heerenveen en de Europese Kampioenschappen in Thialf. Als ze binnen de top-drie eindigt op één van deze evenementen, zal ze zich kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Hoewel Bouwmeester nog steeds niet gekwalificeerd is voor de Olympische Spelen, heeft ze afgelopen weekend bewezen dat ze een geweldige schaatser is. Als ze haar prestaties kan voortzetten, kan ze zich nog steeds kwalificeren voor de Olympische Spelen.