Botman verliest met Newcastle door hattrick Forest-spits na voorsprong weggeven

Afgelopen zaterdag heeft Newcastle United een zware nederlaag geleden tegen Nottingham Forest. De ploeg van Steve Bruce verloor met 3-1, waardoor de druk op de manager nog verder toeneemt. De voorsprong die Newcastle had genomen door een doelpunt van Joelinton werd weggegeven door een hattrick van Forest-spits Lewis Grabban.

De wedstrijd begon goed voor Newcastle, dat al na twaalf minuten op voorsprong kwam door een doelpunt van Joelinton. De Braziliaan had een goede kans gemist kort daarvoor, maar maakte deze keer geen fout. Newcastle leek de wedstrijd onder controle te hebben, maar Forest kwam sterk terug in de tweede helft.

Na een uur spelen scoorde Grabban de gelijkmaker voor Forest. Hij maakte daarna ook nog twee doelpunten, waardoor hij een hattrick scoorde en Newcastle de wedstrijd verloor. De ploeg van Bruce had geen antwoord op de aanvallende stijl van Forest en kon de voorsprong niet vasthouden.

De nederlaag betekent dat Newcastle nu al twee wedstrijden op rij verloren heeft. De druk op manager Steve Bruce neemt hierdoor toe, omdat hij nog steeds geen winst heeft geboekt sinds zijn aantreden als manager. Het is nu afwachten of hij in staat is om Newcastle uit de degradatiezone te loodsen.