Bosnië stelt oefenwedstrijd tegen Rusland uit na kritiek binnen eigen selectie

Bosnië stelt oefenwedstrijd tegen Rusland uit na kritiek binnen eigen selectie

De voetbalbond van Bosnië en Herzegovina heeft maandag onder druk van spelers en officials de aangekondigde oefeninterland tegen Rusland tot nader order uitgesteld. De twee landen zouden over drie weken tegen elkaar spelen in Sint-Petersburg.

Het duel stond gepland voor 19 november, een dag voor de start van het WK. Bosnië en Herzegovina heeft zich niet geplaatst voor het eindtoernooi in Qatar, terwijl Rusland verbannen is van internationale competities vanwege de militaire inval in Oekraïne.

Het plan voor het oefenduel leverde binnen de selectie van Bosnië en Herzegovina de nodige kritiek op. “Ik vind het gewoon een heel slechte beslissing. Ik heb er geen woorden voor”, zei Miralem Pjanic in september. De oud-speler van onder meer Juventus en FC Barcelona wilde toen niet zeggen of hij zich beschikbaar stelde.

Aanvoerder Edin Dzeko leek zich eerder al min of meer af te melden voor het duel met Rusland. “Ik ben tegen het spelen van deze wedstrijd”, zei de spits van Internazionale. “Ik ben altijd en alleen voor vrede. We moeten dit duel niet spelen als er onschuldige mensen lijden.”

De wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina zou voor Rusland de tweede interland worden sinds het land in februari Oekraïne binnenviel. Eind september wonnen de Russen in een oefenduel met 1-2 van Kirgizië. Dat was de eerste interland van de Russen in bijna een jaar tijd.