Bondscoach tevreden na winnend WK-debuut van Nederlandse handbalsters: 'Dicht bij ideaal openingsduel'

Bondscoach tevreden na winnend WK-debuut van Nederlandse handbalsters: ‘Dicht bij ideaal openingsduel’

Nederlandse handbalsters hebben een goed begin gemaakt op het WK in Japan. In het openingsduel versloegen de Oranje Leeuwinnen de Verenigde Staten met 28-22. Bondscoach Helle Thomsen was tevreden met de prestatie van haar team.

Thomsen was vooral te spreken over de verdediging van Nederland. “We hebben een goede verdediging laten zien. We hebben hard gewerkt om de Amerikanen tegen te houden. We hebben goed gecommuniceerd en onszelf goed georganiseerd”, aldus Thomsen.

De bondscoach was ook tevreden met de aanval van Nederland. “We hebben veel verschillende aanvalsvarianten gebruikt en onze kansen benut. We hebben veel gescoord, maar we kunnen nog beter worden”, aldus Thomsen.

De bondscoach is ervan overtuigd dat Nederland nog meer kan bereiken in dit toernooi. “We hebben een goed begin gemaakt, maar we kunnen nog beter worden. We moeten ons blijven ontwikkelen en ons spel verbeteren. Als we dat doen, denk ik dat we echt iets kunnen bereiken in dit toernooi”, aldus Thomsen.

Thomsen is dus tevreden met het debuut van Nederland op dit WK. “Het was een goed openingsduel. We hebben hard gewerkt en veel goede dingen laten zien. We zijn dicht bij het ideaal, maar er is nog ruimte voor verbetering”, aldus Thomsen.