Bol en Hassan in de running voor tweede Europese Atleet van het Jaar titel

Bol en Hassan in de running voor tweede Europese Atleet van het Jaar titel

De Nederlandse atleten Sifan Hassan en Femke Bol zijn genomineerd voor de tweede Europese Atleet van het Jaar titel. De twee atleten hebben beide grote successen behaald in 2019.

Sifan Hassan is een Nederlandse middellange afstandsloper. Ze heeft in 2019 twee wereldrecords gebroken. Eerst verbeterde ze het wereldrecord op de 1.500 meter, waarna ze het wereldrecord op de 10.000 meter verbeterde. Daarnaast won ze ook goud op de Europese Kampioenschappen in Berlijn.

Femke Bol is een Nederlandse sprinter. Ze won goud op de Europese Kampioenschappen in Berlijn op de 100 meter. Daarnaast won ze ook goud op de 4×100 meter estafette. Verder heeft ze ook nog een aantal nationale titels gewonnen.

De twee atleten staan nu in de running voor de tweede Europese Atleet van het Jaar titel. De winnaar zal worden bekendgemaakt tijdens de European Athletics Awards Gala in Minsk, Wit-Rusland, op 21 november 2019.

Het is een grote eer voor Nederland dat twee van onze atleten genomineerd zijn voor deze titel. We wensen Sifan Hassan en Femke Bol veel succes en hopen dat ze de titel winnen!