Boete voor treinreizigers die dreigende taal gebruiken in Utrechtse treinen

Boete voor treinreizigers die dreigende taal gebruiken in Utrechtse treinen

De afgelopen jaren hebben treinreizigers in Utrecht steeds vaker te maken gehad met dreigende taal van andere reizigers. Dit heeft de veiligheid van de treinreizigers in gevaar gebracht en heeft de kwaliteit van de reiservaring aanzienlijk verminderd. Om deze situatie te verbeteren, heeft de gemeente Utrecht besloten om een boete in te stellen voor treinreizigers die dreigende taal gebruiken in Utrechtse treinen.

De boete is bedoeld om treinreizigers te ontmoedigen om dreigende taal te gebruiken in de trein. De boete is ingesteld op €50 voor elke overtreding. De boete kan worden opgelegd door de politie of door het personeel van de NS. De boete kan ook worden verhoogd als de overtreder herhaaldelijk dreigende taal gebruikt.

De gemeente Utrecht hoopt dat de boete een effectieve manier zal zijn om het gebruik van dreigende taal in de trein te verminderen. De gemeente heeft ook andere maatregelen genomen om de veiligheid en kwaliteit van de reiservaring te verbeteren, zoals het toevoegen van meer beveiligingscamera’s en het verhogen van het aantal personeelsleden in de trein.

De gemeente Utrecht hoopt dat deze maatregelen zullen helpen om een veilige en aangename reiservaring te bieden aan alle treinreizigers. Het is belangrijk dat treinreizigers respectvol met elkaar omgaan en geen dreigende taal gebruiken in de trein. Als treinreizigers zich hier niet aan houden, zullen ze waarschijnlijk worden bestraft met een boete.