Boekingssite mag Zweeds reisbureau niet overnemen

Het Zweedse reisbureau Ving AB heeft een poging gedaan om de boekingssite Lastminute.com over te nemen, maar de Europese Commissie heeft deze poging onlangs afgewezen. De Europese Commissie heeft bepaald dat de overname van Lastminute.com door Ving AB een monopoliepositie zou creƫren op de markt voor online reisboekingen in Europa.

De Europese Commissie was van mening dat de overname van Lastminute.com door Ving AB de concurrentie op de markt voor online reisboekingen in Europa zou beperken. Volgens de Commissie zou de overname leiden tot hogere prijzen en lagere kwaliteit van diensten voor consumenten.

Ving AB had aangeboden om bepaalde maatregelen te nemen om de concurrentie te waarborgen, maar de Europese Commissie was van mening dat deze maatregelen niet voldoende waren om te voorkomen dat er een monopoliepositie zou ontstaan. Daarom heeft de Commissie besloten dat de overname van Lastminute.com door Ving AB niet mag doorgaan.

Het besluit van de Europese Commissie is een teleurstelling voor Ving AB, maar het is goed nieuws voor consumenten. Door het besluit van de Commissie blijft er concurrentie op de markt voor online reisboekingen in Europa, waardoor consumenten kunnen blijven genieten van lage prijzen en hoge kwaliteit van diensten.