Blur stopt met optreden: ‘Het is te veel voor mij’

Blur, de Britse band die bekend staat om hun iconische hits zoals ‘Song 2’ en ‘Girls & Boys’, heeft aangekondigd dat ze stoppen met optreden. De band zei dat ze het te druk hebben en dat het te veel voor hen is.

De band, bestaande uit Damon Albarn, Graham Coxon, Alex James en Dave Rowntree, begon in 1989 en heeft meer dan twintig jaar samengewerkt. Blur heeft een aantal grote hits gehad, waaronder ‘Parklife’, ‘Country House’ en ‘Coffee & TV’.

De band heeft aangekondigd dat ze niet meer zullen optreden, maar dat ze nog steeds muziek zullen maken. Ze hebben ook aangegeven dat ze geen plannen hebben om op tournee te gaan.

Het nieuws komt als een schok voor veel fans, maar de bandleden hebben aangegeven dat het voor hen de juiste beslissing is. “Het is te veel voor ons”, zei Damon Albarn. “We hebben allemaal onze eigen levens en carrières, en we willen ons focussen op andere dingen.”

Hoewel Blur niet meer zal optreden, zullen hun iconische nummers nog steeds worden gespeeld op radio- en tv-shows. Fans kunnen ook nog steeds hun muziek beluisteren op streamingdiensten zoals Spotify en Apple Music.

Blur heeft een enorme invloed gehad op de Britse muziekscene en hun beslissing om te stoppen met optreden is een grote verlies voor de muziekindustrie. Hoewel fans teleurgesteld zijn dat ze niet meer kunnen genieten van Blur’s live-optredens, zullen ze hun muziek nog steeds kunnen beluisteren.