Binnenkort meer treinverbindingen naar het buitenland, maar niet allemaal met de NS.

Met de lancering van de Europese Green Deal heeft de Europese Unie een ambitieus plan gelanceerd om de klimaatverandering tegen te gaan. Een van de maatregelen die hierbij horen, is het verbeteren van het openbaar vervoer. Daarom kunnen we binnenkort meer treinverbindingen naar het buitenland verwachten.

De NS heeft aangekondigd dat er meer internationale treinverbindingen komen. Zo zal er binnenkort een directe verbinding zijn tussen Amsterdam en Brussel. Ook zullen er meer verbindingen naar Duitsland komen, waaronder naar Keulen en Frankfurt. Deze verbindingen zullen worden aangeboden door de NS International.

Hoewel de NS International meer treinverbindingen naar het buitenland aanbiedt, betekent dit niet dat alle internationale treinverbindingen door de NS worden aangeboden. Er zijn ook andere bedrijven die internationale treinverbindingen aanbieden. Zo biedt Thalys verbindingen naar Parijs, Brussel en Amsterdam. Ook biedt InterCityExpress verbindingen naar Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland.

Het is dus belangrijk om te weten dat er meer internationale treinverbindingen komen, maar dat deze niet allemaal door de NS worden aangeboden. Er zijn ook andere bedrijven die internationale treinverbindingen aanbieden. Door deze verschillende opties te vergelijken, kun je de beste optie voor jouw reis kiezen.