Bill Cosby weer aangeklaagd voor seksueel misbruik

De Amerikaanse acteur Bill Cosby is opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik. Hij wordt beschuldigd van het verkrachten van een vrouw in 2004. Deze aanklacht is de laatste in een reeks van meer dan 50 aanklachten die tegen Cosby zijn ingediend.

Cosby is al jarenlang een bekende naam in de entertainmentindustrie. Hij heeft vele succesvolle tv-programma’s gemaakt, waaronder The Cosby Show, waar hij de hoofdrol speelde. Hij heeft ook veel prijzen gewonnen, waaronder Emmy’s, Grammy’s en Golden Globe Awards.

De meeste aanklachten tegen Cosby gaan terug tot de jaren 70 en 80. De meeste vrouwen die hem beschuldigden, zeiden dat hij hen had verkracht of seksueel misbruikt. In 2017 werd Cosby schuldig bevonden aan het verkrachten van een vrouw in 2004. Hij werd veroordeeld tot 3 tot 10 jaar gevangenisstraf.

De nieuwe aanklacht tegen Cosby is gebaseerd op dezelfde gebeurtenis als de vorige aanklacht. De vrouw die hem heeft aangeklaagd, beweert dat hij haar heeft verkracht terwijl ze bewusteloos was. Ze zegt dat ze zich niet kan herinneren wat er is gebeurd, maar dat ze het gevoel heeft dat er iets mis is gegaan.

Cosby ontkent alle aanklachten tegen hem. Hij stelt dat de seksuele relatie met de vrouw was toegestaan en dat hij niets verkeerds heeft gedaan. Hij staat nu terecht voor de nieuwe aanklacht en zal binnenkort worden berecht.

Het is moeilijk te zeggen wat er gaat gebeuren met deze zaak. Wat duidelijk is, is dat veel mensen het verleden van Cosby niet vergeten zijn en dat er veel steun is voor de vrouwen die hem hebben aangeklaagd. Als hij schuldig wordt bevonden, kan hij opnieuw worden veroordeeld tot een lange gevangenisstraf.