Bij veiling opgeruimd voor ruim honderd jaar oude ‘bescheiden’ kerstboom: 4.000 euro opgehaald

Deze kerst was er een bijzondere veiling in het Limburgse Heel. Het ging om een kerstboom die meer dan honderd jaar oud is. De boom stond al meer dan honderd jaar in hetzelfde huis en is daarom ook wel een ‘bescheiden’ kerstboom genoemd.

De veiling vond plaats bij veilinghuis De Zwaan en de opbrengst was verrassend hoog. De kerstboom werd voor een bedrag van 4.000 euro verkocht. De koper was een particulier uit Heel die de boom wilde kopen om de traditie in stand te houden.

De kerstboom was meer dan honderd jaar oud en stond al die tijd in hetzelfde huis. Het is een uniek stuk dat veel waarde heeft voor de lokale bevolking. De boom is een symbool van de liefde en traditie die de familie al generaties lang heeft gedeeld.

Het is niet vaak dat er een veiling is voor een kerstboom van meer dan honderd jaar oud. De opbrengst van deze veiling is daarom een bijzonder hoog bedrag. De koper heeft er goed aan gedaan om deze unieke kerstboom te kopen, want hij zal de traditie in stand houden en de liefde tussen de families voortzetten.