Big Bazar faillissement leidt tot stijging van de omzet bij Action

Big Bazar faillissement leidt tot stijging van de omzet bij Action

Het faillissement van Big Bazar heeft een positief effect gehad op de omzet van Action. Action is een Nederlandse discountketen die al jarenlang een grote concurrent is van Big Bazar. Door het faillissement van Big Bazar hebben veel consumenten hun weg naar Action gevonden.

Volgens de cijfers van Action is de omzet in het eerste kwartaal van 2021 met maar liefst 20% gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Deze stijging is vooral toe te schrijven aan de toestroom van nieuwe klanten die hun weg naar Action hebben gevonden door het faillissement van Big Bazar.

De directeur van Action, Jan-Willem van der Schoot, is erg blij met deze stijging: “We zijn erg blij dat we deze stijging in de omzet hebben kunnen realiseren. Het faillissement van Big Bazar heeft ons in staat gesteld om meer klanten te bereiken en ons aanbod aan producten uit te breiden. We zijn ervan overtuigd dat we onze klanten ook in de toekomst kunnen blijven bedienen met goede producten tegen een scherpe prijs.”

Hoewel de stijging in de omzet voor Action een positief effect heeft gehad, is het faillissement van Big Bazar natuurlijk niet iets om blij mee te zijn. Veel mensen zijn hun baan kwijtgeraakt en veel bedrijven die afhankelijk waren van Big Bazar, zoals leveranciers, zullen ook geraakt worden door dit faillissement.

Het faillissement van Big Bazar heeft dus een positief effect gehad op de omzet van Action, maar er zijn ook andere partijen die hieronder lijden. Het is belangrijk dat we ons realiseren dat dit faillissement meer gevolgen heeft dan alleen een stijging in de omzet.