Big Bazar Discountketen failliet na mislukte reddingspogingen

De grote Nederlandse discountketen Big Bazar is failliet gegaan na mislukte reddingspogingen. Big Bazar was een van de grootste discountketens in Nederland met meer dan 100 winkels verspreid over het land.

De keten werd in 2018 overgenomen door de investeringsmaatschappij TowerBrook, maar deze reddingspoging bleek niet succesvol. De coronacrisis heeft een grote impact gehad op de financiƫle situatie van Big Bazar. Door de maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, werden veel winkels gesloten en kon Big Bazar geen inkomsten genereren.

De directie heeft geprobeerd om de financiƫle situatie te verbeteren door middel van kostenbesparingen, maar dit bleek onvoldoende. Uiteindelijk heeft de directie besloten om de keten failliet te verklaren. Alle winkels zijn gesloten en alle medewerkers zijn ontslagen.

Het faillissement van Big Bazar is een grote klap voor de Nederlandse retailsector. De keten was een van de grootste spelers in de markt en had een groot aantal klanten. Het faillissement laat ook zien hoe kwetsbaar bedrijven zijn voor de gevolgen van de coronacrisis.

Het is nog onduidelijk wat er met de winkels van Big Bazar gaat gebeuren. Er wordt gezegd dat er mogelijk andere bedrijven zijn die de winkels overnemen, maar dit is nog niet bevestigd. Wat wel duidelijk is, is dat het faillissement van Big Bazar een grote impact heeft op de Nederlandse retailsector.