Bieb op weg naar heropening na coronacrisis

De coronacrisis heeft een grote impact gehad op de bibliotheken in Nederland. De meeste bibliotheken zijn al maanden gesloten, maar er is nu licht aan het einde van de tunnel. Veel bibliotheken hebben aangekondigd dat ze binnenkort hun deuren weer zullen openen.

De bibliotheek in Amsterdam is een van de eerste die de stap gaat zetten om haar deuren weer te openen. Vanaf 1 juni kunnen bezoekers weer terecht in de bibliotheek voor boeken, tijdschriften en andere materialen. Er zullen echter wel enkele maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat bezoekers en medewerkers veilig kunnen blijven. Zo zal er bijvoorbeeld een maximum aantal bezoekers worden toegestaan en zal er een looproute worden ingevoerd om de drukte te verminderen.

Ook andere bibliotheken in Nederland hebben aangekondigd dat ze binnenkort hun deuren weer zullen openen. De meeste bibliotheken zullen echter wel wat langer dicht blijven dan de bibliotheek in Amsterdam. Zo zal de bibliotheek in Rotterdam pas op 15 juni haar deuren openen. Ook hier gelden er maatregelen om ervoor te zorgen dat bezoekers en medewerkers veilig kunnen blijven.

Het is fijn om te zien dat bibliotheken weer opengaan na de coronacrisis. Bezoekers kunnen weer genieten van boeken, tijdschriften en andere materialen. Ook voor medewerkers is het goed nieuws, want zo kunnen ze weer aan het werk. Het is belangrijk dat iedereen zich houdt aan de maatregelen die zijn ingesteld om ervoor te zorgen dat bezoekers en medewerkers veilig kunnen blijven.