Bevers veroorzaken schade aan snelweg in Limburg, afrit bij Venray twee weken gesloten

De afgelopen twee weken was de afrit van de snelweg bij Venray in Limburg gesloten. Dit kwam door schade die bevers hadden veroorzaakt. De bevers hadden een dam gebouwd in de nabijgelegen sloot, waardoor het water zo hoog steeg dat het de weg bedekte.

Het was een vervelende situatie voor de lokale bevolking, omdat het verkeer tijdelijk werd omgeleid. De schade aan de weg was zo groot dat er twee weken nodig waren om het te repareren. Er moesten nieuwe onderdelen worden geïnstalleerd en er moesten extra maatregelen worden genomen om te voorkomen dat dit in de toekomst nog eens gebeurt.

De oorzaak van de schade was een kolonie bevers die in de buurt woonde. Bevers zijn een beschermde diersoort, dus het was niet mogelijk om ze te verjagen. In plaats daarvan moesten er andere manieren worden gevonden om te voorkomen dat ze de weg blokkeerden.

Er zijn verschillende maatregelen genomen om te voorkomen dat de bevers de weg blokkeren. Er is een hek geplaatst om te voorkomen dat ze de sloot bereiken, en er is een speciale dam gebouwd om het waterniveau te reguleren. Ook zijn er speciale bevervallen geplaatst om de bevers te vangen als ze de weg blokkeren.

Hoewel de schade die de bevers hebben veroorzaakt vervelend is, is het belangrijk om te onthouden dat ze een beschermde diersoort zijn. Het is daarom belangrijk dat er maatregelen worden genomen om te voorkomen dat ze schade aanrichten, zonder dat hun leefomgeving in gevaar komt.