Beveiligingsfouten bij festival waar man werd doodgestoken worden aangewezen door OM

Het Openbaar Ministerie heeft beveiligingsfouten aangewezen bij een festival waar een man werd doodgestoken. Het incident vond plaats op de eerste dag van het festival in juli 2019. De beveiligingsfouten die zijn aangewezen, hebben geleid tot de dood van de man.

Volgens het OM had het festival meer toezicht en controle moeten hebben. Er was geen adequate beveiliging om te voorkomen dat mensen met messen of andere wapens het festivalterrein konden betreden. Ook was er geen adequate beveiliging om te voorkomen dat er vechtpartijen uitbraken.

Het OM heeft ook aangegeven dat er onvoldoende personeel was om de veiligheid te garanderen. Er waren te weinig beveiligers en er was geen goede coördinatie tussen de verschillende beveiligingsdiensten.

De beveiligingsfouten hebben geleid tot de dood van de man en het OM heeft aangegeven dat de organisatoren van het festival verantwoordelijk zijn voor deze fouten. De organisatoren zijn verplicht om maatregelen te nemen om te voorkomen dat dergelijke incidenten zich in de toekomst herhalen.

Het is belangrijk dat festivals en andere evenementen goed beveiligd zijn om ervoor te zorgen dat mensen veilig kunnen genieten van hun tijd. Als organisatoren niet voldoen aan de veiligheidsnormen, kunnen er ernstige gevolgen zijn. Het is daarom belangrijk dat organisatoren de juiste maatregelen nemen om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren.