BetCity krijgt miljoenenboete voor slechte bestrijding van witwassen

BetCity, een online bookmaker, heeft een miljoenenboete gekregen van de Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA) voor het niet goed bestrijden van witwassen. De KSA heeft een onderzoek uitgevoerd naar de bedrijfsvoering van BetCity en heeft geconstateerd dat de bookmaker niet voldoet aan de regels voor het bestrijden van witwassen.

De KSA heeft BetCity veroordeeld tot een boete van €2 miljoen. Volgens de KSA heeft BetCity niet voldoende maatregelen genomen om te voorkomen dat klanten hun geld gebruiken voor criminele activiteiten. Ook heeft BetCity volgens de KSA geen adequate verificatieprocedures gevolgd bij het accepteren van klanten.

De KSA stelt dat online bookmakers verplicht zijn om maatregelen te nemen om te voorkomen dat klanten hun geld gebruiken voor illegale activiteiten. Daarom moeten bookmakers hun klanten goed controleren en verifiëren. Als dit niet gebeurt, kan de KSA een boete opleggen.

De boete die BetCity heeft gekregen, is een waarschuwing voor andere online bookmakers dat ze hun verplichtingen moeten nakomen als het gaat om het bestrijden van witwassen. Als zij dit niet doen, kunnen zij ook een boete krijgen. Het is belangrijk dat online bookmakers hun verplichtingen serieus nemen, zodat klanten niet misbruik kunnen maken van hun diensten.