Bergsma teleurstellend op 5.000 meter bij NK, Roest wint vijfde titel

Bergsma teleurstellend op 5.000 meter bij NK, Roest wint vijfde titel

Het Nederlandse NK Atletiek is afgelopen weekend gehouden in Amsterdam. De 5.000 meter bij de mannen was een van de meest spannende races van het evenement. De verwachtingen waren hoog voor Sifan Hassan, maar de titelverdediger, Sjoukje Roest, wist uiteindelijk de overwinning te behalen.

De race begon met een goede start van Sifan Hassan. Ze leidde de race gedurende de eerste twee ronden en leek op weg naar haar tweede NK-titel. Maar Sjoukje Roest bleef haar steeds dicht op de hielen zitten en nam uiteindelijk de leiding over.

Helaas voor Sifan Hassan kon ze de aanval van Roest niet weerstaan en moest ze genoegen nemen met een tweede plaats. Daarmee won Roest haar vijfde NK-titel op de 5.000 meter.

Daarnaast was er ook teleurstelling voor Koen Bergsma. De atleet had hoge verwachtingen voor deze race, maar hij kon niet meekomen met de snelle tempo’s van de andere atleten. Uiteindelijk eindigde hij als zesde, ver achter zijn concurrenten.

Het Nederlandse NK Atletiek was een spannend evenement met veel verrassingen. Sjoukje Roest won haar vijfde titel op de 5.000 meter, terwijl Koen Bergsma teleurgesteld was met zijn prestatie.