Berghuis verbaast zich over rode kaart: 'Scheidsrechter lijkt fan te zijn van Gattuso'

Berghuis verbaast zich over rode kaart: ‘Scheidsrechter lijkt fan te zijn van Gattuso’

Berghuis verbaast zich over rode kaart: ‘Scheidsrechter lijkt fan te zijn van Gattuso’

De voetbalwereld stond op zijn kop toen scheidsrechter Björn Kuipers vorige week de rode kaart trok voor Berghuis van Feyenoord. De aanvaller was betrokken bij een incident met Gattuso van AC Milan, waarbij de Italiaan Berghuis een duw gaf. Kuipers besloot echter dat Berghuis de schuldige was en trok de rode kaart.

Berghuis is verbaasd over de beslissing van Kuipers. “Ik denk dat de scheidsrechter een fan is van Gattuso”, zei hij na afloop van de wedstrijd. “Het was duidelijk dat Gattuso me een duw gaf, maar de scheidsrechter besloot dat ik de schuldige was. Ik begrijp het niet.”

Hoewel Kuipers de rode kaart trok, werd Gattuso niet bestraft voor het incident. De Italiaan kreeg alleen een gele kaart. Volgens sommigen is dit onrechtvaardig, omdat Gattuso duidelijk de aanstichter was van het incident.

De UEFA heeft inmiddels aangekondigd dat er een onderzoek wordt ingesteld naar het incident. De uitslag van het onderzoek zal bepalen of Berghuis alsnog geschorst wordt voor de volgende wedstrijd. Ook wordt er gekeken of Kuipers terecht de rode kaart trok.

Het incident heeft veel stof doen opwaaien in de voetbalwereld. Veel mensen zijn het erover eens dat Kuipers de verkeerde beslissing heeft genomen en dat Gattuso moet worden bestraft voor zijn actie. Het onderzoek zal uitwijzen of dit ook daadwerkelijk gebeurt.