Belgische veldrijder Mathieu Aerts twee jaar geschorst na positieve dopingtest

Belgische veldrijder Mathieu Aerts twee jaar geschorst na positieve dopingtest

Belgische veldrijder Mathieu Aerts is twee jaar geschorst na een positieve dopingtest. De 25-jarige veldrijder, die in 2018 de wereldtitel won, werd betrapt op het gebruik van het verboden middel GW1516.

De Belgische veldrijdersbond heeft de schorsing van twee jaar aangekondigd. De schorsing is met terugwerkende kracht ingegaan op 1 januari 2019. Aerts zal daarom niet meedoen aan de Olympische Spelen van 2020.

Aerts heeft toegegeven dat hij het verboden middel heeft gebruikt. Hij heeft verklaard dat hij het middel alleen gebruikte om zijn prestaties te verbeteren en dat hij niet wist dat het verboden was.

De schorsing van Aerts is een harde les voor alle atleten die denken dat ze de regels kunnen overtreden. Doping is een ernstig probleem in de sportwereld en het is belangrijk dat atleten weten dat er ernstige gevolgen zijn als ze betrapt worden op het gebruik van verboden middelen.

Het is een trieste dag voor de Belgische veldrijdersbond, maar ook voor Mathieu Aerts. Hij heeft een grote prijs betaald voor zijn fout en hij moet nu twee jaar wachten voordat hij weer kan deelnemen aan wedstrijden.