Belgische Gamestudio Wint Grote Prijs voor Baldur’s Gate 3 bij The Game Awards

De Belgische gamestudio Larian Studios heeft de grote prijs gewonnen voor hun game Baldur’s Gate 3 bij The Game Awards. De game is een vervolg op de klassieke Dungeons & Dragons-serie en is een van de meest verwachte games van 2020.

Het spel werd ontwikkeld door Larian Studios, een Belgisch bedrijf dat al sinds 1996 bestaat. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis van het maken van kwaliteitsgames, waaronder de Divinity-serie.

De game werd geprezen door critici en fans voor zijn verhaal, gameplay en visuele stijl. Het spel kreeg ook veel lof voor zijn innovatieve benadering van Dungeons & Dragons-mechanica.

Bij The Game Awards won Baldur’s Gate 3 de prijs voor Best Role Playing Game. De prijs werd uitgereikt door de bekende gameontwikkelaar Todd Howard, die zei dat hij erg onder de indruk was van de game.

Het winnen van deze prijs is een grote prestatie voor Larian Studios en een erkenning van hun harde werk. De game is nu verkrijgbaar op PC en Google Stadia en zal later dit jaar ook op consoles verschijnen.

Met deze prijs bevestigt Larian Studios hun status als een van de beste gamestudios in België. We kunnen alleen maar hopen dat ze in de toekomst nog meer geweldige games zullen maken.